image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Elnökünk, Pajor András atya: ORMOK ÉS GYÖKEREK - a nemzettudat erkölcsteológiája - című könyvét teltházas érdeklődés mellett Bayer Zsolt mutatta be. A további könyvbemutatók eddigi színhelyei: Kaposvár, Szeged, Nagykálló, Sopron, Révkomárom. Tervezett: Győr, Budaörs, Cegléd, Miskolc, Nyíregyháza, Veszprém, Eger. Előadásokra bejelentkezés az Akadémia e-mail címén lehetséges.

image

image

Hommage á G.F. Händel. Az Új Magyar Kamarazenekar koncertje Kertesi Ingrid közreműködésével a Kassai téri templomban, május 25-én.

image

Az Új Magyar Kamarazenekar 16 fős tagságában a fiatalok lendületessége, professzionális hangszertudása ötvöződik az idősebbek óriási zenekari tapasztalatával, a minőség iránti elkötelezettséggel. A zenekar megalakulásától kezdve világsztárokkal lép fel, repertoárjuk felöleli a kamarazenekarra íródott barokk és klasszikus műfajok darabjait, a romantikus szerenádokat és egyéb kamarazenekari műveket, valamint a XX. századi szerzők, Bartók, Weiner, Dohnányi remekműveit. Ezúttal a barokk zene géniusza, Händel műveiből állították össze műsorukat. Többek között meghallgathattuk a zenetörténeti jelentőségű, tizenkét darabból álló Op.6-os concerto grossót, amelyet a barokk zenekari darabok csúcspontjának tekinthetünk. Vendégként Kertesi Ingrid szoprán énekest, a Magyar Állami Operaház magánénekesét hívták meg, aki többek között a Xerxes című operából énekelt. A zenekar vezetője Bánfalvy Béla Liszt-díjas, Bartók-Pásztory díjas hegedűművész.

image

image

image

image

image

image

Cornelius-díjasok köszöntése

image

Január 7-én adták át Budapesten a Cornelius-díjakat Keresztény Kulturális Akadémia szervezésében. A három kitüntettet február 20-án aktuális kutatási területeiket bemutató estét tart a Kassai téri Katolikus Közösségi Házban.

„Külön öröm, hogy az akadémia nemcsak műveli és terjeszti a keresztény kultúrát, hanem eljutott oda, hogy megfelelő súllyal értékelhesse is annak képviselőit. Ennek megnyilvánulása a mai díjátadás” – e szavakkal vezette fel a díjazottak bemutatását Pajor András, a KKA elnöke. Az ünnepi eseményen Hende Csaba honvédelmi miniszter, a Cornelius-díj fővédnöke mondott köszöntőt.

image

A Cornelius-plakettet Jókai Anna akadémiai védnök adta át három, a felsőoktatásban a keresztény szellemiséget kiemelkedő módon képviselő személynek – Kuminetz Géza teológia professzornak; Fülöpné Erdő Mária kutató pedagógusnak, főiskolai tanárnak és Kukorelli István alkotmányjog professzornak.

Új tagokkal is gyarapodott a testület: Baranyi László színművész, Simon András grafikusművész és Hegedűs Valér orgonaművész lépett székfoglaló bemutatkozásával a rendes tagság soraiba. Az ünnepelteket Dévai Nagy Kamilla köszöntötte a művészet nyelvén.

image

A három díjazott február 20-án 19 órakor tart közös, aktuális kutatási területeiket bemutató estét a Kassai téren. Kukorelli István ismertette: témája az új alaptörvény keresztény vonatkozásainak fejtegetése lesz.

Magyar Kurír


60 év - 60 koncert

60 év – 60 koncert című előadássorozatával PITTI KATALIN operaénekes, Liszt-díjas, Érdemes művész indul országos és határon túli turnéra ez év decemberétől a jövő év nyaráig. Meghívások, érdeklődések az Akadémia e-mail címén keresztül lehetségesek.

image

Kapcsolat
an image
Keresztény Kulturális Akadémia
1142. Budapest,
Kassai tér 2.
E-mail: info@kkakademia.hu

Telefon: (1) 251-1359